Sunday, January 29, 2006

Mystery virksticka!

Detta är en fotostatkopia på en sticknål av ngt slag. Det är min textillärare från folkskolans sjätte klass ( det var ngr år sedan) som inhandlat denna men vet inte vad den skall användas till.
Som Ni ser är det först en virknål, med plast"handtag", därefter en nylonlina och därefter en sticka med udd och ingen stopp. D v s som en rundsticka men med en virknål i ena änden och en sticka i den andra!

Någon föreslog en kroknål för långa stycken men då borde det väl ha varit ngn stopp i andra änden. Någon som vet? Tacksam för svar.

Då den är i plast så kan det ju inte heller vara så antik! Posted by Picasa

Thursday, January 26, 2006

Ordning och reda

Ja, så står då korgarna här på kö. Nu kan jag växla mellan mina UFO:n gm att byta korg varje dag. Fattas gör guernseykorgen men den var under bearbetning vid fototillfället. Förstår inte att jag GLÖMDE byta till Ladyn i morse!!

Fått info fr Kathrine idag ang årsmötet och efterföljande aktiviteter. Låter jättetrevligt! Efterlysning har gjorts ang Stickstämman men inte fått ngt svar fr konsulenten. Måste komma med. Vill ju träffa Marianne och Er andra. Anmälde mig i augusti 2005! Posted by Picasa

Tuesday, January 24, 2006

En händelserik dag

När jag vaknade i morse trodde jag knappt att jag skulle kunna köra in till sta´n i kväll. Vi har haft en halka idag som saknar motstycke. - 4 i morse och REGN. Allt var som glacerat med is. Men det skall mycket till innan jag avstår från ett stickcafé. Fjorton stycken var vi ikväll. Inte fy skam, tycker jag.

I sommar blir det en stor slöjdutställning på Länsmuséet, Härnösand. Gammal och ny slöjd skall visas under sommaren. I samband med detta skall Landstinget ge ut ett nytt ex av boken Tidsspår. Och kan Ni tänka Er, en herre vid namn Mats Wigert kom och intervjuade mig med anledning av att jag drog i gång stickcaféerna. Ja nu blir man kanske berömd och kändis på kuppen... Och inte nog med detta så vann MO - DO över Södertälje med 5 - 1. Vad kan man mer önska sig?

I morse tog jag ad notam tipset om att sticka på ett UFO per dag. Sagt och gjort, här skulle städas och röjas upp bland alla garner och stickningar! Jag har nu fem korgar med varsin stickning i plus garn och mönster som hör till. Så nu är det bara att ta sig en ny korg varje morgon. Dessvärre hittar jag inte ett påbörjat framstycke till min bohuskofta. Fattar inte var jag lagt det. Men det som inte är stulet brukar ju komma igen!

Har nu kommit 26 cm upp på fiskartröjan. I morgon blir det ABERLADY!!!

Monday, January 23, 2006

Första femton

Nu kan man se den traditionella slitsen och varven med 2 r och 2 a. Har redan ett antal ggr stuckit stickan under hö pekfingernagel samt gjort ett hål i samma finger!! Visst vet Ni hur det känns ? och stickan har en tendens att hamna där gång efter gång. Det är inte helt riskfritt att sticka! Det vet ju Sigrid med flera.

I morse efter dusch skulle jag skrapa golvet och fick ( har inhandlat en ny skrapa) metallkäppen ("hatten" upptill ramlade av) med dess vassa kant rakt in i knät. 2 cm brett och 1 cm djupt jack längs med knäskålen. Ymnigt blodflöde uppstod och jag fick ringa grannfrun, undersköterska, som kom med full sårutrustning och tejpade. Hade inte ett plåster hemma! Bra för stickningen för jag vill helst inte böja i knät så att det börjar blöda igen! Intet ont som inte har ngt gott med sig! Posted by Picasa

Julstämning!

Lördag kväll utanför fönstret! Fall julesnö. Vi fick flera decimeter under natten. Egentligen första riktiga snöfallet i vinter. Posted by Picasa

Sunday, January 22, 2006

Taggad

Har blivit taggad av Sigrid E, vad det nu innebär!
Fyra jobb som jag haft: butiksbiträde( sommarjobb), lärarvik, läkarsekr., sjuksköterska

Fyra filmer som jag gärna ser igen: Sjunde inseglet, Såsom i himlen, Den bästa av mödrar, ( är egentligen ingen filmfantast, somnar gärna)

Fyra bostadsorter: Ö-vik, Umeå, Ö-vik ( har inte hunnit med fler men hoppas få tillbringa min ålderdom i Skottland)

Fyra semesterorter: Skottland, Skottland,Skottland,Skottland + ngr länder till

Fyra dagliga websites: Aftonbladet, Räta och Aviga händelser, Tradera, eBay

Fyra favoriträtter: Sushi, sushi, fisk i alla former, skaldjur

Varför har dygnet endast 24 timmar?

Varför jag stickar? Ja, det går liksom inte att låta bli. Det är bland det roligaste jag vet och en lisa för själen. Mitt sätt att meditera. Tänk när händer, ögon och hjärna inte vill vara med längre då blir det sorgligt. Då kan man lägga sig ned och tvärdö!

Wednesday, January 18, 2006

Frangipani

Tror inte att bilden ger rättvisa åt färgen men den heter cedergrön. Har lagt upp på " tandpetare", d v s nr 2! Får se om jag byter när mudden är klar.

Har nu avslutat diagram 6 på hjärtehemligt. D v s själva schalen är KLAR! Men mkt återstår, kanten. Skall det verkligen gå åt 4 nystan till kanten? Posted by Picasa

Tuesday, January 17, 2006

Ett sån´t väder sa Per Fläder.....

Nu är det rena Sibiriska vintern trots + - 0. Det blåser så till den milda grad och snön yr. Perfekt stickväder! Inte ens hunden vill gå ut.
I går kom det underbara garnet från Frangipani, Cornwall. www.guernseywool.co.uk Det ser ut som om jag får sticka denna fiskartröja på stickor nr 2! Inte särskilt upplyftande. Hade tänkt få den klar innan sommaren. Det kanske blir en ny Aberlady.

Hade dessutom tänkt sticka under hela partiledardebatten i morgon men så kom annat i vägen. Jag som ÄLSKAR debatter av alla slag.

Har idag varit och fått akupunktur på min vä axel. Den värker som tandvärk. Vad kan det bero på? Sedan sist har Kajsa ramlat av hästen och slagit ryggen ordentligt IGEN! Påverkar på ischiasnerven. Inte bra.
Men allt detta är ju bara världsliga ting. Jag undrar hur barnen i de Pakistanska bergen har det? Och jag som klagar över blåsten och har 21 grader varmt inomhus! Skäms Ulla!

Wednesday, January 11, 2006

Tuesday, January 10, 2006

Årets första café

Så var det dags igen! Vi var i kväll 12 st som träffades på museét. Jag tycker att det är en fantastisk uppslutning och en grupp har utkristalliserats. Vi planerade för bussresan till årsmötet och Sollentunamässan.
Vi är nu åtta medlemmar i Sticka och ALLA har för avsikt att åka. Dessutom ber vi nu att få bilda en lokalförening under namnet RUNDSTICKAN! Känns jättekul. Undertecknad står som kontaktperson.

Ingen måtta alls på utdelningen

200 gr handfärgat garn från Stäket. Jag älskar färgerna. Sticktips tas tacksamt emot. Vad sägs om en moebius? Kan det vara något eller.. Posted by Picasa

Ett paket till

Så öppnar jag paket nr 2 och där hittar jag dessa nystan, från min hemliga vän Titti, som tydligen befinner sig i New york!
Tacksam för sticktips! Posted by Picasa

Den som väntar länge...

Först kommer ingenting och så ingenting men sedan.. Har väntat sedan början av december på att få paket från min hemliga vän i Finland. Så idag, kom posttomten! Först ett paket från Grete i Norge. Tack Grete för Din omtanke. Fem nystan norskt ullgarn utmärkt för tovning och en ängel som kommer väl till pass nästa jul. Posted by Picasa

Sunday, January 08, 2006

Nästa projekt

Jag riktigt längtar att få garnet. Finns knappt ngt roligare än att sticka dessa engelska fiskartröjor. Har beställt garnet från www.guernseywool.co.uk Robin har valt cedergrön. Skall bli roligt att sticka en ny modell med ny färg.
Marianne, Milkoreklam... inte såg jag någon sådan! Och tyvärr så firade vi inte heller med mjölk. I morgon tar vi oss an Brynäs.
Idag har vi haft den vackraste vinterdag, - 13, sol och en fantastiskt färggrann solnedgång. Riktigt " vykortslik". Posted by Picasa

Tuesday, January 03, 2006

Härligt minne från 2005

Det här är Jenny, flickornas mamma, och vår äldsta dotter.
Hon har aldrig visat intresse för handarbete av något slag. Trots att jag alltid hållit på med diverse tekniker men stickningen har jag alltid haft med mig.
Döm om min förvåning när hon en kväll förra året plötsligt sa att hon kanske skulle sticka något. Varför inte ett par sockar! Sagt coh gjort. Fram med stickor och ett nystan Opal och tänk, det har blivit ett flertal sockpar sedan dess!

I julklapp fick hon fem hg melerat Indecita. Nu känner hon sig mogen på ett plagg. Jättekul! Posted by Picasa

Sunday, January 01, 2006

Nytt År, igen

Detta är Hope, birmaunge, 17 veckor. Nej hon är inte min och skulle aldrig kunna bli. Jag har nämligen stor rädsla för katter och har haft än större. Har aldrig kunnat vistas i samma hus som en katt tidigare. Men med åren blir jag inte bara fetare utan ev klokare..... Jag har HÅLLIT i Hope!!! Frivilligt, och jag överlevde. Har aldrig funnits ngn anledning för mig att lära känna en katt men nu är det så att Kajsas Robin har TRE katter. Två norska skogskatter samt lilla Hope som faktiskt är GANSKA söt!

Jag är nämligen den person som vill ha kontroll och det har jag inte med en katt...

Detta var inget nyårslöfte, utan jag bara kännde att det gick att genomföra denna handling. Man skall ju möta sin rädsla och det har jag nu gjort. Får se hur det går när hon bli störrre men om jag fortsätter att hålla i henne då och då så borde det ju lyckas.

Vad skall 2006 innehålla? Ja tyvärr så får man ju inte bestämma allt men sticka har jag i alla fall tänkt. Ser fram emot årsmötet och Syfestivalen och att få träffa alla vänner jag fått under året. Helt fantastiskt!

Har nu flyt med hjärteschalen och färdigtställt en torgvante. Resultatet av vanten är tveksamt. Tycker att den inre delen med fingrarna är vriden... Och den kunde ha varit större. Sugen på att påbörja en latvian mitten. Kanske i morgon.

Ser fram emot att Robin kommer och ser ut en tröjmodell som han vill att jag skall sticka. Det är ju så roligt att påbörja ngt nytt! Och så väntar ju bohuskoftan och ladien i min vackra korg. Men egentligen ligger dom bra där dom ligger.

Har beställt handfärgat garn från Stäket. Blir nog en schal. Tycks behöva ett antal och så är det bra presenter. Nu skall jag se hur det går när kungahuset invaderar tv-huset! Posted by Picasa