Wednesday, November 15, 2006

FORTFARANDE BORTA

Ja, ingen Zappa har synts till och i morgon har det gått en vecka sedan han försvann. På vårt stickcafé i går kväll fick jag tipset att ringa Saidas bror i Luleå. Sagt och gjort. Ringde i morse.

Han säger att Zappa, vid en bäck nära huset, fick syn på ett rådjur och sprang efter. Efter en väg fick en äldre dam syn på honom. Damen är i 70 - 80 årsåldern och har höns och säljer ägg. Hon bor endast 3 - 4 km bort. Hon har en katt och en liten hund och hon har givit Zappa mat. Enligt Signar lever Zappa och skall komma hem om 2 - 3 dagar.

Det rinner en liten bäck intill tomten, Zappa brukar dricka vatten där, och rådjur har tidigare synts där. Vi har nu ringt runt till bekanta och jag har kört efter vägar i närheten och frågat folk om denna kvinna med hönsen men inget napp. Ja, vad skall man tro?

Frågade honom också om min försvunna mobil som varit borta ca en månad. Han sa att den ligger hemma i en pappkartong med papper och pennor i. Den var avslagen och jag är 57 år. Stämmer på pricken. ( har inte hittat den ännu) MEN jag är övertygad om att den här mannen vet vad han talar om.
Fortsättning följer...

Monday, November 13, 2006

Vilken höjdare!


I går, söndag, åkte fem rundstickor till Sundsvall för att beskåda Britt Maries utställning " Stickning- ett hantverk att utveckla" Vilken upplevelse, inspirationskälla och färgglädje. Den kommer att sitta på näthinnan ett bra tag framöver. Nu måste vi lobba för att den även skall komma till Örnsköldsvik tillsammans med en workshop. Britt Marie var i Sundsvall i går och hade en dylik. Tror att hon skall återkomma två helger till. Jag tog massor med kort ( fick tillstånd) så att jag kan sitta och frossa. Härligt! Posted by Picasa

Posted by Picasa

LISA, snart 10

Det här är min Lisa. Nyopererad sedan i onsdags. Hon verkade så irriterad i rumpan att jag lyfte på svansen och vad fick jag se? Jo, en äggstor tumör hade " ramlat" ur slidan och hängde utanför. Stackars Lisa. Hon fick vänta till onsdag innan vetrinäären hade tid att operera henne. Då den var lika tjock innanför som utanför måste dom snitta henne upp mot tarmen för att kunna skära loss den och sy invändigt. Utanpå är det korsstygn! Hon tycker att det är jobbigt med rehabiliteringen och vill helst ligga i fred under en säng. Aptiten är det inte heller så mycket bevänt med men Frolic och leverpastej går ju alltid ned! Står nu på antibiotika och smärtstillande och vi hoppas på snar bättring. blir väl bättre när stygnen är borta. ( det var en himla massa " garnpengar " som rök där må Ni tro....)

FÖRSVUNNEN sedan 5 dagar


Det här är Zappa, 14 år och min brors bordercollie. Boende ute på landet, vid havet, alltid liggande lös på gården, utan att lämna densamma, försvann han i torsdags och har inte kommit hem. Trots mångas sökande såväl med hund som utan har intet spår synts. Det är så sorgligt. Även om han ligger död någonstans vill man ju givetvis hitta honom och få ett riktigt slut. Posted by Picasa

Friday, November 03, 2006

JULTRÄD


Att komponera ett julträd direkt från fantasin är inte lätt för en som MÅSTE eller TROR sig måsta ha mönster till allt. En kväll med Hemslöjdsföreningen var temat att göra ett julträd. Det var stor tillgång till trädtoppar och allehanda dekorationsföremål. Jag valde röd kornell, blåbärsris, kastanjefästen och en liten toppblomma i mässingtråd. Nu får det stå på altanen i väntan på jul.
Nu väntar jag på ngt annat nämligen barn och barnbarn från Umeå. Dom kommer i kväll och förmiddagen har jag ägnat till bak och matlagning. Blir nu några varv och en stunds lyssnande på Svek av Karin Alvtegen.Posted by Picasa