Tuesday, March 01, 2005

Fylld av inspiration

Det har varit en fantastisk weekend i Sthlm. Den kommer att lämna spår efter sig ett långt tag framöver i form av nya stickprojekt.
Fredagen tillbringade jag tillsammans med Eva. Vi startade på Nordiska Museét och DoReDo. Vilken skaparglädje! Tack vare en förlängd utställning med Gunilla Ponténs kreationer fick jag även beundra den. Efter att ha avnjutit en god lunch, som vanligt, på Blå Porten började våra besök i diverse garnbutiker.
Anntorps väv i Gamla Stan. Där inhandlades ett hg silke från Nepal.Vi hade en mkt trevlig pratstund med ägarinnan. Vi tittade även in i This Side Up. Det visade sig att en f d vävkompis till Eva var butiksägaren.
L Àffair fick också ett besök liksom Ljungkvists. L Àffair var en upplevelse i sig. Hur skall man kunna handla där utan att i förväg veta vad man skall köpa? En jättegullig dam gjorde verkligen reklam för sina garner men inget blev inhandlat.

Fredagen avslutades med middag på en libanesisk restaurang där vi fick avnjuta prov på arton rätter ur det libanesiska köket. Jag älskar deras mat.

Lördag upp i ottan. Eva skulle vakta en monter för Handvävarutbildningens, i Upplands Väsby, monter. vi gjorde därför sällskap till Syfestivalen. Där väntade Helen och Karin som delade ut biljetter, samt en mapp rörande Stickas årsmöte.
Strosade själv runt ngr timmar frossandes i massor av färger från tyger och garner.
Inhandlat blev en del Indecita, silke, Noro, ullgarn samt barnstickor med tillhörande garn till en 9-års present.
Årsmötet var väl förberett och avklarades snabbt och effektivt. SÅ roligt att träffa så många från Aberlady och sticklistan! Marianne, Karin, Maria, Karin, Britt, Helen med flera. Har undrat fr vilket land Elsebet Lavold kommer och vips var hon där i egen person och pratade SVENSKA!

Hon gav verkligen ett positivt intryck och hade sunda idéer. Kul att hon var med.

I verksamhetsplanen för 2005 planerar man en resa till hösten. Målet kan tänkas bli Ö-vik!! Skulle vara jättekul men det kräver givetvis förberedelse.

Som grädde på moset avslutades kvällen hemma hos Eva med SUSHI!! Allt var bara så himla kul.

No comments: